Menu

iPhone 14 ar putea avea camere cu capacitate mai mare… si alte zvonuri

iPhone 14 nu va fi lansat pana in septembrie, insa entuziasmul in legatura cu noul flagship al celor de la Apple deja incepe sa creasca. Compania americana nu a confirmat oficial existenta urmatorului sau smartphone, insa internetul este plin de zvonuri despre iPhone 14, vorbind despre o „reproiectare completa” a telefonului in comparatie cu modelele precedente. Potrivit acestor zvonuri, noile iPhone-uri ar putea avea cele mai mari modificari de la iPhone X pana in prezente. Leak-urile de pana acum indica un nou design mai elegant, un cip A16 Bionic mai rapid, o noua camera principala mai clara si posibila revenire a Touch ID. Principalul analist Apple Ming-Chi Kuo considera ca gama iPhone 14 va include patru dispozitive, inclusiv doua modele „Pro” imbunatatite. Deci, in ciuda faptului ca nu avem surse oficiale pe aceasta tema, sunt o multime de predictii credibile de luat in considerare atunci cand vorbim despre noul flagship al Apple. Stim totusi ca putem sa ne asteptam la o gramada de lucruri grozave de la iPhone 14, mai ales daca luam in considerare faptul ca iPhone SE (2022), un smartphone mid-range, se bate de la egal la egal cu iPhone 13 in ceea ce priveste performanta. Despre upgrade-urile iPhone 14 Pro se spune ca vor fi atat de radicale incat ar putea include amplasarea functiei Face ID sub display si o eventuala renuntare la notch pentru o camera frontala de tip punch hole, cum au multe alte telefoane de pe piata in ziua de azi. De asemenea, ar putea obtine conectivitate USB-C. Gama de iPhone 14 in sine ar putea avea parte de o schimbare majora, deoarece mini-ul ar urma sa fie inlocuit cu un nou iPhone 14 Max, de 6.7 inch.

Camera foto mai buna

S-a vorbit si despre conflagratia camerei pe spate a iPhone 14, aceasta denivelarea care este de asteptat sa apara odata cu lansarea modelului oficial. Modele Pro si Pro Max ale iPhone-ului de urmatoarea generatie vor extinde de fapt denivelarea, spune analistul Apple Ming-Chi Kuo. Motivul, spune el, este acela de a gazdui o camera mai larga, cu un sistem de camera de 48 de megapixeli, o extindere de 12 megapixeli fata de sistemul de camere foto de pe iPhone 13 Pro si Pro Max, a scris Kuo in cursul zilei de duminica. Acest lucru va duce la cresterea lungimii diagonale a denivelarii camerei cu aproximativ 33%, in timp ce inaltimea acesteia va crește cu aproximativ 10%, a spus el. Predictia lui Kuo cu previziunile anterioare ca denivelarea ar fi o reproiectare pentru viitoarele telefoane emblematice ar elimina denivelarea masiva a camerei, care gazduieste doua sau trei lentile, in functie de modelul de pe iPhone 13. Leakerul Jon Prosser, care are un record in ceea ce priveste precizia previziunilor sale, a prezis ca iPhone 14 va elimina complet denivelarea, ceea ce ar putea insemna un sasiu mai gros pentru componentele camerei.

O performanta imbunatatita

iPhone 13 ne-a fost prezentat drept „cel mai puternic iPhone de pana acum”, dar din moment ce cel mai recent iPhone SE (2022) are acelasi procesor A15 Bionic, este un lucru garantat faptul ca iPhone 14 va veni cu un model mai puternic. Observatorul Apple, Ross Young, spune ca dispozitivul va avea propriul procesor Apple A16 Bionic, care ar putea fi unul dintre primele cipuri de 4 nm. Daca este cazul, te-ai putea astepta la o crestere serioasa a puterii in comparatie cu cipul A15 Bionic de 5 nm din actualul iPhone 13. Se vorbeste chiar despre TSMC, furnizorul de cipuri Apple, sa treacă la un cip de 3mn care va schimba jocul in 2022 (prin MacRumours). 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *