Menu

iOS 15.2: Urmatorul sistem de operare al Apple se apropie de lansare

Apple a lansat iOS 15 in septembrie inainte de iOS 15.1 – prima actualizare majora a celui mai recent sistem de operare al Apple – o luna mai tarziu. Actualizarea 15.1 a adus suport FaceTime SharePlay si ProRes pentru iPhone, insa inca asteptam functii precum Universal Control. Cu toate acestea, Apple a lansat un iOS 15.2 beta, care ne ofera o privire asupra noilor functii care vor veni odata cu urmatoarea versiune publica. Iata ce stim pana acum.

Data lansarii 

Apple nu a anuntat o data publica de lansare pentru iOS 15.2, dar a oferit dezvoltatorilor un prototip pentru lansarea 15.2 pe 7 decembrie. Considerand acest lucru, putem ghici, in mare masura, cand ar putea ajunge. Versiunea 15.1 beta a aparut pe 21 septembrie, iar actualizarea a fost lansata public pe 25 octombrie. Versiunea 15.2 beta a aparut pe 28 octombrie, asa ca ne asteptam la o lansare in decembrie.

Raport privind confidentialitatea aplicatiei

Cea mai noua caracteristica a iOS 15.2 este Raportul privind confidentialitatea aplicatiei. Acest raport are scopul de a ajuta utilizatorii sa controleze cine are acces la datele lor. Daca te-ai uitat vreodata la rapoartele saptamanale privind timpul de utilizare, raportul privind confidentialitatea aplicatiei este organizat in mod similar, dar in loc sa iti spuna exact cat timp ai petrecut in diferite aplicatii, raportul arata ce date și senzori poate accesa fiecare aplicație, activitatea de retea pentru aplicatiile respective, precum si alte date legate de confidentialitate.

Cea mai recenta versiune beta a schimbat, de asemenea, formularea setarii iCloud Private. Relay. Optiunea este acum listata in Setari celulare si Wi-Fi ca Limit IP Address Tracking. Nu este o schimbare functionala, dar noua formula ar trebui sa clarifice functionalitatea optiunii.

Apple Music Voice

Un plus surpriza la iOS 15.2 este Apple Music Voice, un noua optiune de abonament pentru Apple Music, dupa cum a raportat 9to5Mac. Pretul abonamentului este redus la jumatate — pana la 5 dolari pe luna — dar poate fi controlat doar prin Siri, nu manual prin aplicatia Apple Music. 

Cautare in playlist Apple Music

Daca ai deja Apple Music, iOS 15.2 beta iti permite sa cauti o melodie intr-un playlist, potrivit MacRumors. Trebuie doar sa accesezi un playlist si sa dai swipe down din partea de sus a ecranului pentru a afisa bara de cautare.

Macro Control pentru imagini

Persoanele ce detin iPhone 13 Pro sau Max pot folosi acum obiectivul Ultra Wide pe aceste modele pentru a inregistra poze si videoclipuri de prim plan in versiunea 15.2 beta. Pentru a activa aceasta optiune, trebuie sa accesezi meniul de setari, apoi Camera, iar in acest meniu exista o optiune numita Macro Control. Atunci cand este activata, ar trebui sa vezi o floare pe ecran atunci cand faci o poza. Click pe floare pentru a intra in modul Macro.

Actualizari ale functiei Find My

Actualul iOS 15.2 beta a adus și o actualizare a functiei Find My de la Apple. Schimbarea, raportata de MacRumors, permite utilizatorilor sa foloseasca aplicatia Find My pentru a scana „Elementele care ma pot urmari”, identificand articolele din apropiere, cum ar fi AirTags, care pot trimite date despre locatie. Utilizatorul poate alege apoi sa dezactiveze functia de urmarire pe orice astfel de dispozitiv.

Actualizarea a starnit anumite controverse, deoarece trage funcția Find My in doua directii conflictuale. Actualizarea pare sa fie concepută pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra confidentialitatii, impiedicand dispozitivele nedorite sa le urmărească. Cu toate acestea, pare sa submineze si funcția AirTag-urilor, oferind hotilor posibilitatea de a opri urmarirea oricaror AirTag-uri pe articole furate.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *