Menu

iPhone XR a depasit modelele Samsung, Oppo, Xiaomi, Huawei, potrivit unor sondaje

In ultima vreme, Apple nu s-a bucurat de o cifra de vanzari prea buna atunci cand vine vorba despre telefoanele sale mobile. Cifrele s-au mai remediat in cursul acestui an, dupa ce compania americana a lansat iPhone 11, care a fost comercializat cu anumite oferte de catre furnizorii telecom din Statele Unite. In mod ciudat, insa, in 2019 si iPhone XR a fost un telefon care a inregistrat cifre destul de bune din acest punct de vedere. Apple nu mai este demult cea mai mare companie de pe piata telefoanelor mobile, iar declinul corporatiei din Copertino in acest sens a fost vizibil mai ales in ultimii doi ani de zile. Cu toate acestea, s-a reusit atingerea acestor cifre care ar putea parea cat se poate de surprinzatoare in conditiile actuale ale companiei in raport cu celelalte producatoare de telefoane mobile. Mai ales avand in vedere faptul ca iPhone XR este un dispozitiv entry-level. Acesta este alimentat de cele mai noi procesoare in telefonie mobila si prezinta atat o camera, cat si un ecran mai slabe calitativ in comparatie cu multe alte modele entry-level. Pentru toate aceste compromisuri, cei de la Apple au spus ca percep un pret de 749 de dolari (3206 lei in banii nostri)- adica cu 25% mai putin in comparatie cu iPhone XS, disponibil incepand de la 999 de dolari (4281 de lei) la acea vreme.

iPhone 11 este un telefon care ofera multe dintre aceleasi specificatii mai reduse in schimbul unui pret de 700 de dolari (2996 de lei). La aparitia modelului in cursul acestui an, acesta s-a bucurat de o receptie cat se poate de buna. Publicatia americana CNET chiar l-a numit cel mai bun iPhone midtier pe care compania l-a dezvoltat vreodata. Acum, se pare ca clientii companiei (cel putin cei din Statele Unite) aprecieaza acea valoare. 

Compania Counterpoint Research, care se ocupa cu a observa evolutia pietei, a declarat marti ca iPhone XR a fost cel mai bine vandut telefon din lume timp de aproape un an. Acest lucru a insemnat faptul ca modelul XR a reusit sa depaseasca multe alte modele de flagship-uri cu specificatii mai reduse, precum Samsung A10, Oppo A9, Xiaomi Redmi 7A si Huawei P30. In cazul in care unele dintre aceste modele par mai putin cunoscute, asta este pentru faptul ca acestea sunt disponibile mai mult pe piata de telefoane din China decat in cea a Europei. Cel putin in cazul telefoanelor precum Oppo A9 si Xiaomi Redmi 7A. 

Acest studiu reprezinta cifrele unui castig important pentru cei de la Apple intr-o perioada in care compania face eforturi considerabile pentru a creste veniturile iPhone. Compania din Copertino a inceput, in utlimul timp, sa se concentreze atentia si pe dezvoltarea unor alte servicii in diverse domenii, cum ar fi platforma de streaming Apple TV Plus, serviciul de gaming Apple Arcade, serviciul de stiri Apple News Plus si cardul de credit marca Apple sau Apple Card. Practic, cei de la Apple au reusit sa obtina castiguri semnificative pentru iPhone XR prin a reduce pretul acestuia astfel incat modelul sa ramana in mod constant competitiv fata de alte telefoane flagship mai ieftine.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *