Menu

Huawei nova 5T, un telefon atragator si ca design, si ca specificatii

Nova 5T este cel mai recent model al chinezilor de la Huawei si, recent, a ajuns si in Romania. Si trebuie mentionat faptul ca telefonul este unul atractiv pentru gama de pret in care se incadreaza – 2097 de lei. Cu alte cuvinte, nu este nici un telefon prea accesibil din punct de vedere al pretului, dar nici unul prea scump. Este mai degraba un telefon mid-range spre flagship, insa nu este la nivelul la care sa se incadreze in niciuna dintre aceste categorii. Un lucru cert, insa, este faptul ca Huawei nova 5T se incadreaza in categoria acelor telefoane care se remarca prin design inainte de orice altceva. Dupa care, daca il folosesti mai mult de 5 minute, descoperi ca nu este singurul lucru pentru care este un telefon bun. Si ca design-ul nu este singurul lucru prin care se face remarcat. Printre cele mai interesante aspecte legate de acest telefon, putem enumera ansamblul foto-video si incarcarea rapida. Doua dintre optiunile cu care se mandreste acest telefon. 

Specificatii

Huawei nova 5T prezinta un ecran cu diagonala de 6.26 inch si rezolutia de 2340 x 1080 de pixeli. Telefonul este alimentat de un priocesor Kirin 980, dezvoltat pe 7nm, placa grafica ARM Mali-G76 MP10, memorie interna de 6GB RAM si spatiu de stocare de 128GB. Camera principala este de 48 de megapixeli cu diafragma f/1.8 AF, plus un senzor de 16 megapixeli cu diafragma f/2.2 FF si un senzor de 2 megapixeli cu diafragma f/2.4 FF si  accepta focalizare automata, pentru faza sau contrast. Camera frontala este de 32 de megapixeli si are o diafragma f/2.0. De asemenea, accepta lungime focala fixa. Bateria telefonului are o capacitate maxima de 3.750 mAh, ceea ce este o capacitate decenta pentru un smartphone mid-range. 

Design

Fara indoiala, design-ul este unul dintre punctele forte ale lui Huawei Nova 5T.  Telefonul e disponibil in trei nuante de culoare: Black, Crush Blue si Midsummer Purple. Cea din urma ar fi o versiune de recomandat, mai ales avand in vedere faptul ca este atat de multicolora incat pare ca ar fi si albastra si rosie in acelasi timp (doar albastru si cu rosu combinate rezulta culoarea violet). In orice caz, are o finisare cat se poate de fina, cu o textura unica  care accentueaza contrastul dintre lumini si umbre.

Camerele foto

Camera foto a smartphone-ului are patru senzori, Nova 5T fiind unul dintre acele telefoane rare care au patru camere pe spate. Pe langa camerele in sine, telefonul mai are parte si de alte optiuni impresionante. Cei de la Huawei iti promit ca poti surprinde cadre impresionante prin intermediul acestui telefon. Iar compania pune la dispozitie utilizatorilor o multitudine de functii inteligente pentru a surprinde amintiri incredibile. Odata activat modul cu inteligenta artificiala, cadrele surprinse sunt optimizate in contextul situatiei pentru a iesi o poza mai reusita. De asemenea, sunt unele scenarii de utilizare in care utilizatorul primeste sugestii pentru a-l ajuta sa utilizeze modul de fotografiere potrivit.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *