Menu

Motorola Razr, un telefon pliabil unic doar ca si concept

Motorola Razr este unul dintre telefoanele pliabile care s-au lansat in cursul acestui an. Conceptul este diferit in comparatie cu cel al altor telefoane pliabile de pe piata, in sensul in care nu are acelasi design precum Royole FlexPai, Galaxy Fold, Mate X sau alte dispozitive lansate si nelansate din aceasta categorie de produse. Ce idee, Motorola Razr a fost colectia de telefoane celulare cu clapeta (numite si flip phones) al companiei americane. Iar acum cei de la Motorola s-au gandit ca nu ar fi o idee atat de rea sa reinventeze noul concept, astfel incat brandul revine sub forma unui smartphone pliabil. Nu se stie in ce masura va deveni o noua colectie a celor de la Motorola asemanatoare cu cea de telefoane celulare ale companiei americane, insa un lucru cert este ca diferenta fata de celelalte tablete este evidenta. Astfel, din punct de vedere al design-ului, acest nou model este, practic, un Motorola Razr clasic in varianta smartphone. In comparatie cu celelalte telefoane pliabile, care sunt practic tablete care pot fi reduse la dimensiunile unui telefon normal si transporatate in orice locatie.

Intrucat, practic, aceasta era ideea principala a telefonului pliabil. Sa fie o tableta pe care s-o poti cara cu tine oriunde te duci, prin simplul fapt ca dimensiunea ecranului este redusa considerabil prin plierea display-ului. Insa Motorola avea acea colectie de telefoane cu clapeta si ideea de a modela un telefon pliabil dupa aceasta colectie nu a fost una rea. Din contra, ar fi chiar o initiatiativa laudabila din partea companiei americane daca nu ar fi de luat in considerare cativa factori extrem de importanti in aceasta ecuatie. Singurul lucru in care Motorola Razr se poate lauda cu unicitatea sa este conceptul de design, in rest acesta este un telefon mult prea scump pentru specificatiile pe care le ofera. 

Specificatii

Dimensiuni: 172 x 72 x 6,9 mm (nepliat) / 94 x 72 x 14mm (pliat)

Greutate: 205 g

Ecran: Display P-OLED pliabil, cu diagonala de 6.2 inch, rezolutia de 876 x 2142 pixeli si raportul de aspect de 16.9

Procesor: Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 (10 nm)

Memorie RAM: 6GB

Spatiu de stocare: 128GB 

Baterie: 2.510 mAh

Camera foto: senzor principal de 16 MP, cu diafragma f/1.7, 1.22um, Dual Pixel PDAF; camera TOF 3D

Camera frontala: senzor de 5 MP, cu diafragma f/2.0, 1.12um, HDR

Senzori: Senzor de amprenta, accelerometru, giroscop, proximitate, compas, barometru

Sistem de operare: Android 10

Culori: Noir Black

SIM: dualSIM

Concluzie

Dupa cum spuneam pana acum, este un telefon mult prea scump pentru specificatiile pe care le ofera. Pretul la care acest telefon va fi disponibil pe piata in momentul in care se va lansa si in Europa, adica in decembrie, este 1700 de euro, adica in jur de 8121 de lei in banii nostri. Deci da, 1700 de euro pentru un procesor Snapdragon 710 doar pentru ca telefonul de pe acest procesor se poate plia ca unul dintre clasicele telefoane cu clapeta. Nu mai am nimic de comentat.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *