Menu

Huawei Nova 6, un smartphone cu suport 5G, va fi lansat in decembrie

Daca Samsung s-a limitat la a dezvolta doar versiuni de flagship-uri cu conexiune 5G, ei bine, cei de la Huawei au lansat o serie intreaga de telefoane cu suport pentru cea mai noua retea de date mobile. Compania chinezeasca intentioneaza acum sa aduca conectivitate 5G si la gama de smartphone-uri mid-range, iar primul dintre aceste telefoane ar putea fi chiar Huawei Nova 6. Telefonul a primit certificarea CMIIT in China, indicand o lansare iminenta a acestuia in lunile care urmeaza. Se pare ca Huawei intentioneaza sa lanseze doua versiuni ale Huawei Nova 6 – una cu suport 4G, iar cealalta care ofera suport 5G si care ar putea fi cunoscuta sub numele de Huawei Nova 6 5G. Ca orice alt telefon cu suport 5G, de altfel.

Digital Chat Station de pe Weibo au fost primii care au aflat despre presupusa certificare CMIIT a Huawei Nova 6 5G, emisa de Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China. Conform bazei de date CMIIT, Huawei Nova 6 va purta numarul de model WLZ-AN00 si se mentioneaza faptul ca va suporta atat retelele LG 5G, cat si 4G LTE. Cu toate acestea, aceasta lista nu dezvaluie nimic in legatura cu hardware-ul intern al telefonului, insa numele face clar faptul ca Huawei Nova 6 va fi succesorul lui Huawei Nova 5, care a fost lansat oficial in luna iunie, ambaland o camera foto cu patru sezori, alaturi de modelel Nova 5 Pro si Nova 5i.

De asemenea, tipsterul Evan Blass a replicat ca Huawei Nova 6 va fi inclus si intr-o varianta 5G. Acest lucru indica faptul ca vor fi doua telefoane in loc de unul singur care ar putea avea acces la ambele retele de date mobile (ceea ce practic ar fi imposibil in conditiile actuale ale tehnologiei). Din pacate, nu exista informatii cu privire la specificatiile interne ale Huawei Nova 6 din surse oficiale sau din scurgeri. In ceea ce priveste calendarul de lansare, se presupune faptul ca Huawei Nova 6 ar urma sa se lanseze oficial in decembrie, tinand cont de faptul ca Huawei Nova 5 a fost lansat in iunie, in timp ce predecesorul sau a fost lansat in luna decembrie anul trecut.

Prin aceasta mutare, ar urma ca Huawei Nova 6 sa i se alature lui Honor V30 ca singurele telefoane mid-range cu suport 5G. Honor V30 va fi lansat oficial in noiembrie. In ceea ce priveste Huawei Nova 6, este de asteptat sa fie un model mid-range standard sau cel putin sa semene leit cu predecesorul sau – Huawei Nova 5. Acesta din urma a aparut echipat cu o configuratie a camerei foto care include un senzor principal de 48 de megapixeli, un senzor cu unghi larg de 16 si un cuplu de senzori de 2 megapixeli pentru detectarea adancimii si fotografia macro. Prin urmare, este de asteptat ca Huawei Nova 6 sa aiba o camera cu patru senzori, insa acest lucru este singurul detaliu pe care il pot specula (si care s-ar putea sa fie mai mult sau mai putin adevarat) in legatura cu specificatiile noului telefon. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *