Menu

Nokia 105, un telefon cu butoane care costa doar 55 de lei. Ce poate face?

In ziua de azi, atunci cand vorbim despre telefoanele cu butoane, e putin spus faptul ca nu mai sunt la moda, si ca aproape nimeni nu mai este interesata sa le achizitioneze. Toata lumea are smartphone-uri, iar unii depun eforturi financiare considerabile ca sa-si ia unele dintre cele mai noi flagship-uri de la Samsung, Apple, Huawei, LG, OnePlus sau altele dintre mariile companii in productia de dispozitive mobile. Deci, practic, telefoanele simple, cu butoane, raman dispozitive care mai sunt utilizate doar de catre persoanele mai in varsta, care au trecut prin anii grei ai comunismului cu minimul de tehnologie pe care l-au avut in vremurile respective, si pentru care o adaptare la starea mai noua a lucrurilor este aproape imposibila. Si, evident, pentru persoanele cu bugetul redus, cele mai simpliste sau cele care considera ca daca au un telefon mai ieftin, atunci automat acesta este mai putin monitorizat. Ce-i drept, daca vorbim de Romania, aceste categorii numara putine persoane, insa daca ne referim strict la nivel global, avem de a face cu o multime dintre acestia. 

In fine. Finlandezii de la HMD Global continua sa lanseze o serie de dispozitive mobile Nokia care sa poata conveni tuturor tipurilor de utilizatori care ii sunt clienti. Iar atunci cand vrei sa-i multumesti pe toti, trebuie sa te gandesti si la categoriile despre care am vorbit mai sus, pentru a putea puncta si in acel domeniu. O lovitura de piata mai mult sau mai putin capitala, as putea spune. Iar atunci cand vine vorba de cele mai ieftine telefoane, este putin probabil sa gasesti un model mai interesant sau mai ieftin decat Nokia 105, noul telefon cu butoane dezvoltat de catre compania finlandeza. Noul Nokia 105 a fost anuntat oficial in urma cu doar doua săptămâni. Intre timp, pentru a-i marca disponibilitatea la nivel global, cei de la HMD au publicat un infograficul in care sunt enumerate particularitatile speciale aferente gadgetului de doar 13 dolari sau aproximativ 55 de lei.

Modelul este disponibil in trei optiuni de culoare: roz (un roz mai diluat, o nuanta extrem de  apropiata de culoarea unei pasari flamingo), albastru (un albastru mai inchis, mai pronuntat spre nuante de violet) si negru (un negru mai deschis, mai mult sau mai putin gri). Telefonul are o memorie interna care poate gazdui 500 de mesaje text si 2000 de contacte, numarul total de cuvinte care au loc in memoria acestui mic dispozitiv este de aproximativ 80.000. Aceasta din urma este exact numarul de cuvinte pe care il poti gasi si intr-o carte, intr-un roman mai mic, sa fiu mai specific. 

Insa, la pretul acesta, nu sunt prea multe lucruri la care il poti folosi. De exemplu, nu ai conexiune la internet (bine, internet nu ai pe nici un telefon cu taste, desi optiunea exista, pentru ca retelele de 2G au fost in mare parte anihilate de pe teritoriul tarii), nu ai jocuri si ai un sistem la fel de basic precum telefoanele Nokia care erau la moda acum 10 ani.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *