Menu

Vanzarile Google Pixel s-au dublat datorita lui Pixel 3A

Intr-o perioada in care piata de telefoane mobile se afla intr-o criza puternica din cauza lipsei de concepte originale, vanzarile globale ale celor de la Google au crescut datorita modelului Pixel 3A, potrivit directorului executiv al companiei, Sundar Pichai, intr-o declaratie in cursul zilei de joi. Modelul mid-range este unul destul de simplu; are dimensiuni decente, un jack audio de 3.5 mm, este alimentat de un procesor Snapdragon 670 si are o memorie interna de 4GB RAM si 64GB spatiu de stocare, este dotat cu un ecran OLED cu diagonala de 5.6 inch si este disponbiil in trei optiuni de culoare: Just Black, Clearly White, Purple-ish. Ca design, modelul este asemanator cu Google Pixel 3, iar si majoritatea componentelor si capacitatilor telefonului respectiv se gasesc si la modelul mid-range. Cu toate ca, intr-un efort de a justifica aceasta reducere de pret, Google a schimbat carcasa de sticla a lui Pixel 3 pe una din plastic. Si da, este mai putin rezistenta fata de alte carcase. Si poate fi achizitionat la pretul de doar 300 de dolari americani, adica 1200 de lei in banii nostri. Desigur, nu se gaseste in Romania, decat daca il cumperi de pe Amazon. In fine.

Se pare ca acest smartphone de buget, care a debutat in luna mai, a fost responsabil de cresterea in vanzari inregistrata de produse Pixel, vanzari care s-au dublat in al doilea trimestru in comparatie cu primul. Cel putin asa a declarat Pichai intr-o conferinta dupa anuntarea profitului trimestrial. Ceea ce inseamna ca a fost un experiment reusit al celor de la Google, pentru ca obiectivul principal era ca acest telefon sa inregistreze vanzari mai bune in comparatie cu modelele precedente. Cel putin la capitolul vanzari, Google Pixel 3 a dezamagit mult, in ciuda faptului ca a fost clasificat drept unul dintre cele mai bune telefoane ale anului 2018. Ei bine, cel mai mare motor de cautare din lume pare decis sa nu mai repete aceleasi greseli ca si anul trecut. In fiecare mod cu putinta.

Astfel, Pichai a creat, de asemenea, o retea extinsa de distributie pentru a asigura succesul Pixel 3A in comparatie cu restul modelelor din gama Pixel. Care erau disponibile doar in magazinele companiei si in cele ale Verizon. Acum, in plus fata de Verizon si de magazinele  Google, telefoanele Pixel sunt disponibile si la T-Mobile, Sprint, US Cellular, Spectrum Mobile si la mai multi alti vanzători, a declarat Pichai. Prin urmare, se pare ca si-au invatat lectia in ceea ce priveste esecul vanzarilor pentru Pixel 3. O spun chiar ei. Distributia extinsa “ne-a diversificat foarte mult amprenta de vanzari in SUA”, a declarat Pichai.

Comentariile vin dupa ce Alphabet, compania mama a Google, a reusit sa depaseasca  asteptarile analistilor pentru trimestrul încheiat la 30 iunie. Alphabet a inregistrat vanzări de 38,94 miliarde dolari, depasind cu cateva milioane estimarile de 38,14 miliarde de dolari, a declarat compania. Castigurile pe acțiune au fost de 14,21 dolari. Analistii s-au asteptat, in medie, la 11.30 dolari pe actiune, potrivit Thomson Reuters.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *