Menu

Congresmanii solicita o investigatie amanuntita a depozitelor Amazon

Un grup de 13 membri ai Congresului a solicitat Departamentului pentru Munca din Statele Unite sa investigheze toate depozitele Amazon de pe teritoriul Americii. Asta in conditiile in care, chiar de Prime Day, o gramada de angajati ai companiei, fie muncitori din depozite sau angajati in domeniul tech al companiei, alaturi de activisti si sindicate, au folosit aceasta zi pentru a boicota si protesta impotriva companiei conduse de Jeff Bezos. O multime de muncitori in depozitele companiei faptul ca conditiile de munca din depozitele corporatiei americane sunt extrem de proaste, motiv pentru care manifestatiile de ieri au avut rolul de a atrage publicului larg atentia asupra acestor politici. Desi exista si mai rau decat in depozitele americane, astfel incat in cele din Africa de Est, angajatii se confrunta nu doar cu conditii grele de munca, dar si cu o lipsa crasa de oportunitati de a avansa in cariera.

Grupul care a solicitat investigatii mai amanuntite ale depozitelor americane Amazon este condus de Bernie Sanders, unul dintre candidatii democrati la alegerile prezidentiale din 2020, si de Ilhan Omar, un senator de Minnesota. Toti congresmanii sunt democrati, in afara de Sanders, care este un independent afiliat grupului Democratic Party (deci, in concluzie, tot un fel de democrat). Intr-o declaratie sustinuta in cursul zilei de marti, Sanders a cerut Departamentului Muncii sa se ocupe de o investigatie imediata asupra acestor depozite si sa-i “pedepseasca pe cei responsabili in cea mai mare masura a legii”. Adica, sa le dea pedeapsa maxima responsabililor, pentru ca (Scl)Amazon incalca niste legi fundamentale in ceea ce priveste drepturile omului la locul de munca. 

“Oamenii care lucreaza pentru o companie detinuta de cea mai bogata persoana din America nu ar trebui sa-si riste viata, sanatatea sau bunastarea la locul de munca”, a spus el, referindu-se la Bezos. “Trebuie sa fie tratati cu demnitate si respect”. Nu ca pe Bezos l-ar interesa sa produca o mica reforma in corporatia sa atat timp cat ii vine profitul. Probabil de aia s-a gandit Sanders sa puna Departamentul Muncii pe capul lui, poate dupa cateva penalizari se va schimba ceva si pe acolo. Si Sanders va acumula putin respect si sustinere in cursa lui pentru a deveni noul presedinte al Statelor Unite. Nu ca l-ar putea cineva invinge pe Trump la cum stau lucrurile, insa e clar ce incearca fiecare candidat prezidential care se implica in scandaluri in perioada asta. Culmea, singurul din peisajul politic american despre care cred cu adevarat ca e suparat pe social media e chiar presedintele Donald Trump, a carui tinta este, in mod constant, Twitter.

Amazon a venit cu un raspuns acid marti, spunand ca Sanders are invitatie deschisa pentru a-i vizita depozitele, “dar pana in prezent nu a pasit niciodata intr-una din cladirile noastre”. Compania a spus că, dacă Sanders ar fi văzut facilitatile, ar fi aflat ca Amazon a implementat deja mai multe straturi de protocoale de siguranta in depozitele sale. A fost buna replica cu invitatia, dar sa mai tind sa-i si cred cu protocoalele lor de siguranta e deja prea mult.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *