Menu

Samsung Galaxy Note 10, telefonul care vrea sa concureze cu iPhone 11

Samsung Galaxy Note 10, noul model al companiei sud-coreene, va aparea pe piata la 7 august; deci la mai putin de o luna. Recent, au fost lansate noi imagini care confirma (din nou) lansarea noului telefon la data respectiva si ne ofera o privire mai atenta asupra felului in care va arata si ce specificatii va avea telefonul. Iar Samsung are anumiti asi in maneca pentru a concura cu iPhone 11, pe care Apple il va scoate, cel mai probabil, in septembrie. Prin urmare, sfarsitul acestui an se anunta incendiar atunci cand vine vorba despre telefoane mobile. Cu toate acestea, insa, se pare ca noul smartphone ar urma sa aiba si un minus care ii va nemultumi pe multi clienti, dat fiind faptul ca Galaxy Note 10 este unul dintre cele mai asteptate flagship-uri ale momentului. Despre plusurile si minusurile pe care le va prezenta noul telefon al celor de la Samsung vom vorbi, pe scurt, mai jos.

Specificatii

Deocamdata, despre Samsung Galaxy Note 10 se stie ca va avea un ecran de 6.4 inci 2K+ Dynamic AMOLED. Ceea ce reprezinta o schimbare in comparatie cu alte modele din gama Note, avand in vedere ca acestea au fost telefoanele care au dat nastere tendintei pentru ecrane din ce in ce mai mari pe piata de telefoane mobile. Cat despre memoria interna, modelul standard va avea cel putin 8 GB memorie RAM si cel putin 128 GB spatiu de stocare. Probabil ca spatiul de stocare va ajunge pana la 512 GB din dotare. Iar aici, unul dintre cele mai mari dezavantaje este ca nu va prezenta posibilitatea de extindere prin card SSD. Pe piata de telefoane mobile, a inceput sa apara un flux de telefoane disponibile la preturi din ce in ce mai mari, insa nu este extins nici macar spatiul de stocare al acestora pentru a justifica costurile exagerate. Galaxy Note 10 pare sa se incadreze cu brio in aceasta categorie, mai ales ca nu prezinta nici macar slot pentru SSD.

Alt dezavantaj major atunci cand vorbim despre Galaxy Note 10 il reprezinta performanta. Pentru ca noul telefon al coreenilor urmeaza a fi mult mai slab, atat din punct de vedere al duratei bateriei, cat si din punct de vedere al performantei procesorului. Bateria va avea o capacitate sub 4000 mAH, care va depasi multe dintre telefoanele Samsung Galaxy S10 lansate in aceasta primavara, dar nu si modelele Plus sau S10 5G. Noul telefon este  alimentat de catre un procesor Exynos N970, deci un procesor mai slab in comparatie cu multe alte telefoane ale Samsung in 2019.

Un avantaj este faptul ca Samsung Galaxy Note 10 are un spatiu special pentru stylus S Pen, acel accesoriu de tip creion care te ajuta sa manevrezi mai bine un ecran touch, daca degetele tale nu sunt facute pentru a tipari pe un ecran mai mare. 

Pret

Dupa cum spuneam atunci cand vorbeam despre telefoane si tendinta lor de a fi mai scumpe fara a oferi lucruri noi, pretul Samsung Galaxy Note 10 va incepe de la 1000 de euro (adica 4732 de lei, avand in vedere faptul ca a crescut si cursul valutar).

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *