Menu

iPhone Foldable ar putea fi lansat abia dupa un iPad pliabil

Ok, avand in vedere faptul ca in trendurile industriei de smartphone-uri cele mai noi fite sunt 5G si telefoanele pliabile, sunt deja zvonuri in privinta momentului in care vom vedea un iPhone cu ecranul destul de mare si de flexibil incat sa se indoaie cum si cand vor utilizatorii. Situatia e mai complicata, daca ne amintim in primul rand faptul ca e prea devreme pentru un asemenea calcul. Mult. Prea. Devreme. Unu la mana, Apple nici macar nu a lansat un iPhone cu conexiune 5G inca, desi sunt companii precum Samsung, Huawei, LG, OnePlus, dar si companii producatoare de smartphone-uri mid-range care i-au luat-o inainte gigantului din Copertino din acest punct de vedere. In timp ce Apple se concentreaza pe un serviciu tv streaming care sa concureze cu Netflix si pe un serviciu de gaming sa concureze cu Google Stabia. Doi la mana, ca nici macar nu a aparut inca un telefon pliabil pe piata. Galaxy Fold va aparea abia in luna septembrie, insa pana atunci mai sunt o gramada de evenimente. Precum lansarea unui nou iPhone de catre Apple, de exemplu. Sunt o multime de lucruri care nu se iau in calcul atunci cand circula acest gen de zvonuri prin presa tech.

Chiar si asa, zvonurile continua sa circule. Sa aruncam o privire mai adanca asupra fenomenului.

iPhone Foldable in 2021? Probabil ca nu

Bun. Analistii spun ca e absolut inevitabil sa fie lansat pe piata un dispozitiv pliabil marca Apple, dar si faptul ca s-ar putea ca primul sa nu fie un iPhone. Ceea ce ar avea sens, avand in vedere ca inca nu exista nici iPhone 5G, dupa cum am aminitit mai sus. Pe baza multiplelor brevete pe care Apple le-a depus in ultimii ani, nu este nici un secret faptul ca, totusi, compania cocheteaza cu ideea de a explora putin posibilitatea de a aduce acest tip de dispozitiv pe piata. Insa, pana acum, toata lumea se astepta ca dispozitivul respectiv sa fie neaparat un iPhone. Desi, Apple se concentreaza si pe alte proiecte in afara de iPhone si iPad, mai nou. 

Potrivit unei note a investitorului de la UBS citata de CNBC Apple „lucrează constant la aceasta tehnologie”, mai intai pentru iPad si apoi pentru iPhone, dar probabil că nu va fi gata pentru prima data pana in 2021.

In concluzie, da, nu va exista pe piata un iPhone pliabil prea curand. Insa, s-ar putea sa apara un iPad pliabil, daca e sa credem rapoartele recente ale jurnalistilor. Ceea ce ar avea infinit mai mult sens in comparatie cu dezvoltarea unui iPhone pliabil. Pentru ca Apple chiar a investit in tablete in ultimul timp, judecand si dupa faptul ca a dezvoltat inclusiv un sistem de operare propriu, iPadOS, doar pentru a reduce substantial asemanarile intre iPad si iPhone. Prin a elimina cel mai comun lucru care le lega pe acestea: iOS. Concluzia este ca s-ar putea ajunge prin 2021 la aparitia unui iPad pliabil, e un lucru pe care il vad posibil, insa mai intai lumea ar trebui sa astepte Galaxy Fold sau iPhone 5G ca sa vorbim si despre un dispozitiv pliabil al Apple. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *