Menu

A doua reparatie a Firefox fixeaza extensiile browser-ului pentru mai multe persoane

Dupa ce ca Mozilla Firefox nu mai este de mult browser-ul de top al internetului, fiind de mult inlocuit de Google Chrome, acum are parte si de probleme. Astfel, cei de la Mozilla au lansat, duminica, noi actualizari pentru Firefox cu scopul de a repara o problema care persista de ceva vreme, si care a dus la nefunctionarea multora dintre extensiile instalate pe browser pentru o gramada de utilizatori. Sambata, Mozilla lansase o actualizare, insa abia “reparatiile” de duminica ar trebui sa-i ajute pe mai multi dintre utilizatorii ale caror browser inca era afectat de aceasta eroare. “Sunt cateva probleme la care inca lucram, insa am vrut sa lansam aceasta versiune si sa trecem in revista programele dumneavoastra de add-on si backup inainte de luni”, a declarat Mozilla intr-un tweet duminica.

Extensiile, numite si suplimente, iti permit sa-ti personalizezi browserele cu scopul de a realiza o multime de lucruri, precum blocarea reclamelor sau anunturilor, instalarea unui VPN sau utilizarea unui proxy fara a trebui sa accesezi un astfel de site, sau pentru a oferi un control mai bun asupra vitezei de redare a videoclipurilor. Mozilla cere ca acestea sa fie semnate digital pentru a imbunatati securitatea. Cu toate acestea, certificatul Mozilla folosit cu acest scop a expirat, astfel incat Firefox a inceput sa dezactiveze extensiile pe care in continuarenu le-a considerat sigure pentru o experienta placuta de navigare a utilizatorului. Astfel incat, programul de reparatie al celor de la Mozilla a inclus atat fixarea unor extensii, cat si eliminarea altora.

“Nu trebuie sa urmati pasi activi pentru a instala din nou add-on-urile. In special, va rugam sa nu stergeti si/sau sa reinstalați nici o extensie add-on cu scopul de a incerca sa remediati problema”, a declarat intr-un articol pe blogul sau Kev Needham, manager de produse de tip add-on-uri si extensii al celor de la Mozilla in legatura cu aceasta problema. Actualizarea de sambata a Firefox a oferit browser-ului un mecanism neobisnuit, instrumentul de studii pentru testarea de noi caracteristici, iar unii oameni ar fi putut dezactiva acest lucru. Aceasta   reparatie nu a functionat pentru orice versiune a Firefox, astfel incat varianta Android sau versiunea mai avansata de lansare a suportului extins (ESR) au avut in continuare astfel de probleme. Una dintre cele mai grave probleme in acest sens este aceea ca unii oameni nu primesc actualizarea, a declarat Mozilla intr-o postare pe contul sau de Twitter, sambata. “Reparatia” de duminica a fost legata de o versiune mai obisnuita a Firefox si a abordat problema certificatului. Functioneaza pentru versiuni obisnuite ale Firefox pentru computerele personale, precum si pentru versiunile Android si ESR, a spus Mozilla.

Certificatele de securitate fac lumea calculatoarelor mult mai complicata, iar reinnoirea acestora este o parte obisnuita a operatiunilor de calcul. Capacitatea de a utiliza site-urile protejate prin criptare ar cauza fisuri din punct de vedere al securitatii, putand afecta in intregime inferfata unui browser, pana la actualizarile sof. Astfel, in timpul inchiderii site-ului guvernului american la inceputul anului, mai mult de 130 de site-uri federale au suferit o slabire a securitatii, deoarece angajatii nu au lucrat la reinnoirea certificatelor.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *