Menu

O aplicatie de dating foloseste inteligenta artificiala pentru a detecta poze indecente

Pozele indecente pot fi un mare impediment pentru dating in mediul online si un lucru extrem de neplacut. La care, deobicei, sunt supuse persoanele de sex feminin, dintr-un anume motiv. Fondatorii aplicatiei de dating Bumble, totusi, doresc sa faca mai usoara evitarea acestor imagini. Astfel, conform unui articol al publicatiei The Verge, se pare ca aplicația de dating Bumble va folosi inteligenta artificiala pentru a combate fotografiile indecente trimise de catre utilizatori. Cei care nu vor dori sa vada aceste imagini vor fi protejati, intrucat aplicatia le va cenzura. Este o initiativa extrem de buna din partea fondatorilor acestei aplicatii, intrucat este pentru prima oara cand se ia o masura concreta si directa pentru a evita aceste neplaceri in datingul online. Si avand in vedere ca multe site-uri sau platforme de matrimoniale au fost criticate din cauza lipsei de actiune in ceea ce priveste aceasta problema, aceasta decizie este, in sfarsit, una ferma pentru a lupta impotriva acestui fenomen mai mult decat toxic in mediul online.

Cum functioneaza aceasta aplicatie?

Aplicatia este destul de populara printre tineri, avand peste 50 de milioane de utilizatori inregistrati. Dintre care 72% au sub 35 de ani, iar un procentaj suficient de mare dintre acestia au sub 18 ani. In ciuda faptului ca nu este o platforma intocmai potrivita pentru persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, insa stim cu totii ca internetul este un loc suficient de liber pentru a nu avea un control total in privinta varstei. In ciuda asa-ziselor verificari peste care orice minor poate trece printr-un simplu buton. Revenind la subiect, daca totusi decizi ca vrei sa vezi fotografia respectiva, in cazul in care asemenea avansuri sunt consensuale, o poti face. Daca nu iti doresti, poti bloca si/sau raporta imaginea (si utilizatorul) moderatorilor. Optiunea va fi disponibila incepand cu luna iunie si se va aplica si pe platforma celelorlalte aplicatii de dating care depind de aceeasi companie.

Bumble este una dintre putinele aplicatii de dating in care poti trimite si fotografii pe chat. Iar din iunie, inteligenta artificiala va ajuta utilizatorii sa evite imaginile pe care, in mod normal, nu multi utilizatori ar dori sa le vada. Aceasta tehnologie va functiona exact la fel ca si imaginile cu continut neadecvat pe care Facebook le cenzureaza. Sau pe care incearca sa le cenzureze. Sub imagine, utilizatorii vor vedea textul „Aceasta fotografie este blurata pentru a te proteja de continut necorespunzator”.

„Cu inteligenta noastra artificiala revolutionara, putem detecta potentialul conținut neadecvat si te putem atentiona asupra imaginii inainte sa o deschizi”, spun cei de la Bumble. Compania susține ca tehnologia va functiona in 98% dintre cazuri. Pe langa aceasta functie,  unul dintre fondatorii Bumble colaboreaza cu autoritatile din statul Texas pentru a clasifica drept infracțiune trimiterea de fotografii nud nesolicitate. Astfel, in cazul in care acest proiect va fi implementat in legislatia statului american, responsabilii urmeaza sa primeasca o amenda in valoare de 500 de dolari (2137 de lei in banii nostri) la prima abatere. Intr-adevar, este un proiect mai mult decat interesant.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *